Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2018-2019

Suomalaisilla piisaa jännitettävää, kun uusi NHL kausi pyörähtää käyntiin 2018 Lokakuussa. Nuoret lupauksemme kuten Alexander Barkov & Patrik Laine aloittavat urakkansa heti Helsingissä, kun Florida Panthers ja Winnipeg Jets pelaavat kaksi ensimmäistä runkosarjaotteluaan Hartwall-areenalla.

Barkov ja Laine ovat muutenkin koko liigan ylivoimaisesti mielenkiintoisempia suomalaisnimiä, vaikka sinivalkoista väriä löytyy hurja määrä myös muistakin joukkueista. Varsinkin porilaisfaneja kiinnostaa todennäköisesti Montreal Canadiensin otteet, sillä joukkueessa pelaa tulevalla kaudella peräti kaksi porilaispelaajaa. Winnipegistä treidattu Joel Armia, sekä ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2018, Jesperi Kotkaniemi. Joel Armia on jo vakiinnuttanut paikkansa NHL-joukkueiden top9 hyökkääjistössä, mutta nuorella Kotkaniemellä on vielä edessään pitkä ja kivinen tie, Montrealin kivenkovaan pelaavaan miehistöön.

Patrik Laine & Winnipeg Jets

Kanadan pohjoisimmista osista tuleva Winnipeg Jets lähtee uuteen kauteen päästyään jopa semifinaaleihin asti, kevään 2018 play-offeissa. Patrik Laine urakoi koko runkosarjan hienolla tahdilla, eikä jäänyt montaa maalia perään Rocket Richard Trophyn voittaneesta, venäläisestä Alexander Ovechkinista. On sanomattakin selvää, että numeron 29 harteilla lepää suomalaisen jääkiekkoilun toiveet, tulevina vuosina. Patrik Laineella ikää on vasta 20 vuotta, joten hän on vasta kypsymässä parhaaseen ikään.

Patrik Laine on valitettavasti kärsinyt huonosta valmennuksesta kaksi ensimmäistä NHL-kauttaan, sillä Winnipegin päävalmentajana toimiva Paul Maurice on saanut kovaa kritiikkiä siitä, että hän on este huippulahjakkaan Laineen kehitykselle. Tämä on näkynyt myös peliajoissa, jossa Patrik Laine ei todellakaan ole kärkipäätä. On siis täysin käsittämätöntä, miten mies on nakutellut kaksi NHL kautta lähes piste per peli tahtia, vaikka pelaa huomattavasti vähemmän minuutteja, kuin esimerkiksi toinen superlupaus, Toronto Maple Leafsin, Auston Matthews. Matthews ja Laine ovat pelityyleiltään kaksi ääripäätä, joten se osaltaan ehkä selittänee myös asiaa. Siinä missä Matthews on armoton pelintekijä ja Toronton pelin sielu, Laine on puhdasverinen maalintekijä, aivan kuten idolinsa Alexander Ovechkin.

Laineelta on lupa odottaa tulevalla kaudella jopa yli 50 maalin kautta, mikäli mies vain pysyy terveenä. Edellinen suomalainen yli 50 maalia kaudessa tehnyt pelaaja on Teemu Selänne. Selänne naulasi tulokaskaudellaan Winnipegissä käsittämättömät 73 maalia, joka on vieläkin tulokkaiden maalipörssin ennätys. Ennätys on myös sellainen, jota ei todennäköisesti tullaan koskaan NHL:ssä rikkomaan.

Joel Armia & Montreal Canadiens

Joel Armia on kulkenut pitkän ja kivisen tien päästäkseen pelaavaan miehistöön. Hän on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo olla kolmen eri seuran riveissä, sillä mies treidattiin alunperin Buffalosta Winnipegiin ja sieltä edelleen Montrealiin. Kun Armia saapui suuren kohun saattelemana NHL:ään, hänestä odotettiin taitavaa pelaajaa, joka tehtailee pisteitä illasta toiseen. Nykypäivän pelityyli ei voisi miehellä olla enempää päinvastainen, sillä Armiasta on kuoriutunut todellinen työmyyrä ja jokaisen valmentajan unelmapelaaja. Armian rooli on jämähtänyt 2-3 ketjuun, jossa hänen tehtävänsä on usein jarruttaa vastustajan peliä, sekä riistää kiekkoja. Winnipegissä tuli myös rutkasti vastuuta alivoimalla, joka kertoo miehen puolustuspään kyvyistä.

Nähtäväksi jää, minkälaisen roolin Armia onnistuu Montrealissa itselleen nappaamaan, sillä tulosketjuihinkin asti miehellä potentiaalia riittää aivan varmasti.

NHL-kausi vedonlyöjän silmin

Mikäli suunnittelet kausivetojen asettamista tulevalle NHL-kaudelle, suosittelemme erityisesti kiinnittämään huomiota joukkueisiin kuten, Washington Capitals, Pittsburgh Penguins, sekä Tampa Bay Lightning. Nämä kolme joukkuetta tulevat todennäköisesti saamaan pienimmät kertoimet, sillä he ovat ennakkoasetelmissa vahvimpia suosikkeja voittamaan Stanley Cupin, kaudella 2018-2019.

Kannattaakin vertailla eri netticasinoita, jotta pääset perille siitä, kuka tarjoaa lempijoukkueellesi isoimman kertoimen. Tällaisten palvelujen tarjoajissa voi olla hurjiakin eroja, joten pieni taustatyö on tässäkin varmasti paikallaan.